Acest proiect, care conţine şase case, cuplate câte două, şi amplasat pe o fâşie de teren ce coboară chiar către malul lacului Snagov, una din cele mai căutate zone din jurul Bucureştiului, locuinţele îşi propun o abordare at mai bio, atât în ceea ce priveşte materialele folosite (piatră, lemn stratificat) dar şi al energiilor regenerabile (pompe de căldură, panouri solare şi panouri fotovoltaice).
Partiurile sunt rezultatul unei gândiri câte mai raţionale, unde spaţiile de circulaţie (holuri, scări, coridoare) sunt cât mai reduse. Deasemenea un element important preluate din arhitectura tradiţională a fost prispă, materializat aici sub copertinelor generoase, care să facă medierea dintre exterior şi interior. Pe lângă structură dată de pereţii exteriori, realizaţi în mare parte din piatra naturală, mai avem şi elemente verticale tot din lemn stratificat, |
că de altfel şi plafoanele, cu grinzi casetate din lemn, ce au în felul acesta, pe lângă rolul structural, şi unul estetic.
Atât ferestrele, cât şi uşile de sticlă de la parter, care dau spre terasa sunt realizate din geam tri pan şi protejate de obloane ce participa la economia de energie care face că locuinţele să fie pasive din punct de vedere energetic. Tot din acest punct de vedere pereţii sunt şi concepuţi cu un coeficient foarte bun din punct de vedere al transportului termic, ei fiind bine termoizolaţi şi ventilaţi.
Un alt aspect, care particularizează aceste aspect este colaborarea cu Bang&Olufsen România, atât în ceea ce priveşte sistemele audio/video în sine, dar şi integrarea acestora într-un sistem de casă inteligentă, fapt ce credem noi ca pe lângă perfomanţele tehnice ridicate, acestea vor contribui şi la calitatea designului interior a caselor. |